mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Ovenschotel met witte kool (of spitskool)
Ovenschotel met witte kool of een spitskooltje
 
 
Nodig:
*  Halve witte kool (spitskool kan natuurlijk ook)
* 2 of 3 verse tomaten/blikje gepelde tomaten
* 300 tot 500 gram gehakt.(kan ook weggelaten worden, vegetarisch)
* paprika
* ui
* 2 tenen knoflook
* geraspte kaas
* peper of theelepel sambal
* zout, peper, kerriepoeder
* ketjap Manis
* ketjap Asin
* paneermeel
 
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Snijd de kool in smalle reepjes, snipper de ui en snijd de paprika is kleine blokjes of smalle reepjes.
De knoflook in kleine stukjes snijden (of tijdens het bakken met de pers uitknijpen) en de tomaat in stukjes snijden.
 
Een beetje olie of boter in de pan smelten en daarin de ui met knoflook kort aanfruiten.
Wat kerriepoeder en de sambal erbij.
De gehakt toevoegen en rul bakken met wat peper en zout. Een scheutje ketjap manis en ketjap Asin toevoegen.
Als het gehakt bijna goed is de paprika toevoegen en blijven roeren.
Na een minuut of 5 de kool toevoegen en roerbakken. De kool moet een beetje knapperig blijven dus niet langer dan een minuut of 5.
Op het laatste moment de in stukjes gesneden tomaat toevoegen.
Even kort verhitten en dan alles in de ovenschaal doen. (Even proeven en evt. kruiden naar smaak toevoegen)
Lekker laagje geraspte kaas erover en een beetje paneermeel (dan krijg je een knapperig korstje)
 
Ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en knapperig is.
 
Eet smakelijk.
 
Lekker met rijst, gekookte aardappels, aardappelpuree of gewoon zo.
Als je de gehakt weglaat is het trouwens ook super lekker.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl