mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Oogsten....
Eindelijk eens niet vergeten om een foto te maken van zomaar een oogstje, alleen de doperwten staan er niet op, die zaten al in de vriezer ;)
We eten al een paar weken zo goed als dagelijks uit eigen tuin. Zeker als ik het nog iets beter plan kan het nog meer zijn. Van sla hadden we toch teveel gezet, was niet tegen op te eten. Peulen en Sugar Snaps zijn heerlijk, de dorperwtjes vind ik geweldig, paksoi deed het heel goed, andijvie stampotjes, bloemkolen, wortelen bieten...deed het allemaal geweldig!
En een stuk tuin was nog niet af, dus kan nu weer iets meer kwijt, dus ook meer oogsten natuurlijk. De laatste tijd zijn we dus ook maar met invriezen begonnen. Andijvie begon door te schieten, dan wordt ze bitter en is niet echt lekker meer. Dat is dus kort in kokend water geweest en ligt nu in de diepvries. Ook de derde oogst tuinbonen, dik 400 gram ligt in de vriezer. De vogels hadden de plant ontdekt dus het had meer kunnen zijn.
Maar niet gek en vooral erg lekker. En ik maar denken dat ik het niet lust hihi
Ook de laatste bloemkool zit in de vriezer. Hij moest eruit maar we hadden vlak daarvoor een reuzenbloemkool op, twee dagen van gegeten dus graag even iets anders op het menu natuurlijk.
En op alle lege plekken staan alweer voorgezaaide nieuwe plantjes of zijn opnieuw ingezaaid. Vandaag wortelen, radijs en bietjes er weer bij, maar ook staat er weer paksoi, andijvie en stokbonen in.
Ben een beetje laat met de stokbonen maar denk dat het wel goed komt.


Vandaag stond er dus sla op het menu dus even aan't plukken in de tuin geweest.
Altijd erg leuk om door de tuin te wandelen en dan van alles eruit te halen om in de salade te kunnen doen. :D
Het is goed gelukt om weer een flinke volle bak te maken.
De tomaten zijn nog niet rijp dus die komen van een kraampje langs de weg en een eitje groeit ook niet in de tuin haha. Lekker balletje gehakt erbij en gebakken aardappeltjes...
De snackkomkommertjes al een paar keer kunnen proeven, ze zijn héérlijk, maar dit keer ook de eerste komkommer van het ras Panda geoogst.
Hij is wat klein hoor, maar de plant heeft veel vruchten hangen en mag ook best nog wat groeien. Dus nu kan hij daar zijn energie in steken...en heb ik 'm alvast kunnen proeven, ze zijn echt geinig om te zien.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op de foto staat:
Kropsla Valdor, eikenblad pluksla, Red Ruby pluksla, Lollo Rosso, Cherry Belle radijs, A'damse bak wortelen, snackkomkommertjes en en de eerste panda komkommer.:D
Takje dille voor de dressing, bloempjes komkommerkruid, Cosmos bloemen,bieslook en bieslook bloempjes, citroenmelisse, en een Red Baron lente uitje ;)
Best fleurig die bloemen door de sla, ziet er gezellig uit.

En 't was weer lekker :thumbup:
 
We hadden eens een andere dressing gemaakt en dat was een succes:
 
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook
1 theelepel verse gesneden dille
 
Las het recept op de blog van Moestuin Miep en zij maakt het in een potje met deksel.
Een gouden tip dus, je doet alles erin, je schudt even goed en 't is klaar.
Vlak voor gebruik nogmaals schudden en gebruiken. Wat over is kan je nog even in de koelkast bewaren. Super handig vind ik!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl